Ολική αρθροπλαστική Ισχίου και Γόνατος

Ολική αρθροπλαστική Ισχίου και Γόνατος

 

 

Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου

Η ολική αρθροπλαστική της άρθρωσης του ισχίου ή του γόνατος είναι μία επέμβαση αντικατάστασης των φθαρμένων επιφανειών της άρθρωσης.    

Αποτελεί μία από τις σημαντικότερες κατακτήσεις της Ορθοπαιδικής, και της Ιατρικής στο συνολό της, η οποία ξεκίνησε πριν από 40 χρόνια και συνεχίζει ακόμα να εξελίσσεται. 

 

 

 

 


Οστεοαρθρίτιδα Ισχίου

Δίνει την δυνατότητα σε εκατομμύρια ανθρώπους να ξαναπερπατήσουν ανώδυνα και να επιστρέψουν στις φυσιολογικές δραστηριότητες τους.

 

Γι’ αυτό χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο έχουν υποβληθεί και συνεχίζουν να υποβάλλονται ετησίως στην αντικατάσταση όλοκληρης της άρθρωσης η οποία έχει υπστεί σημαντικές φθόρες και καθιστά ανήμπορους να πραγματοποιήσουν συνηθισμένες καθημερινές δραστηριότητες.

 

 

 

 


 

Στα 40 αυτά χρόνια οι χειρουργικές τεχνικές και τα υλικά που χρησιμοποιούνται (εμφυτεύματα) έχουν αλλάξει σημαντικά βελτιώνοντας τόσο το αποτέλεσμα, αυξάνοντας σημαντικά  την διάρκεια ζωής των εμφυτευμάτων και περιορίζοντας τους κινδύνους του χειρουργείου.

 

 


Ολική Αρθροπλαστική Γόνατος

Ο χρόνος παραμονής στο νοσοκομείο ή στην κλινική  έχει περιοριστεί σημαντικά και είναι πλέον ανάμεσα σε 3 έως πέντε ημέρες.

Ο ασθενής μπορεί πλέον από την πρώτη ημέρα να «σηκωθεί» να περπατήσει και σε λίγες ημέρες να επιστρέψει στο οικίο περιβάλον του.

Σε λίγες μόλις εβδομάδες μπορεί ελέυθερα να επιστρέψει στις προηγούμενες δραστηριότητες …. και πλέον ανώδυνα

Ο συνολικός χρόνος αποκατάστασης, ο οποίος γίνεται βαθμιαία, δεν ξεπερνά στις περισσότερες περιπτώσεις τους 3 μήνες για την πλήρη επάνοδο στο φυσιολογικό

 


Είμαι κατάλληλος υποψήφιος για ολική αρθροπλαστική;

Εάν σκέφτεστε κάποια επέμβαση ολικής αρθροπλαστικής, προγραμματίστε ένα ραντεβού στο Ιατρείο μας  για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας και για να μάθετε αν είστε κατάλληλος υποψήφιος για αυτό το είδος χειρουργικής επέμβασης.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ